Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό (Eurokinissi)

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση τη Δευτέρα (29/9) το πρωί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα εξεταστούν διάφορα κρίσιμα θέματα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό-Διαρθρωτικό σχέδιο και η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό, από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε συνεργασία με τους Υφυπουργούς Θάνο Πετραλιά και Χρίστο Δήμα, θα παρουσιάσουν ρυθμίσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων, ενώ θα υπάρχουν και προτάσεις για νομοθετικές ενέργειες που αφορούν τα αγροτικά δάνεια, οι οποίες θα αναλυθούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα.

Επιπλέον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, θα αναφέρουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παρουσιάσουν ερανιστικά νομοσχέδια που προέρχονται από τα Υπουργεία τους.

Τέλος, θα γίνει εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με τα προσχέδια δράσης των Υπουργείων για το 2025, καθώς και από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2025.

Πηγή: ethnos.gr