ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε θετική κατεύθυνση είναι η απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόταση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Πέμπτη. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την προτεινόμενη ώρα η συνάντηση προκειμένου να μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος, όπως έχει δηλώσει, εμφανίζεται θετικός για τη συνάντηση, αλλά επιθυμεί αυτή να γίνει σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ζητά να συγκληθεί σύσκεψη από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από ερωτήσεις σχετικά με το εξώδικο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή και την πρόταση Πολάκη για τη συνάντηση, ο Φάμελλος δήλωσε: «Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία».

Επιπλέον, τόνισε την πρόθεση του να συμβάλει στην αποκατάσταση του αρνητικού κλίματος, λέγοντας: «Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε προτείνει να συγκαλέσει συνάντηση όλων των υποψηφίων προεδρικών για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα και να επιτευχθεί ηρεμία και ομαλότητα. Ανέφερε ότι περιμένει να παραστούν και οι Φαραντούρης, Γκλέτσος, καθώς και οι θεσμικοί εγγυητές Παππάς και Σβίγκου, και τόνισε ότι περιμένει να ανταποκριθούν όλοι στη συνάντηση.

Ο Πολάκης πρόσθεσε ότι πήρε αυτήν την πρωτοβουλία διότι θεώρησε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερες από το ΚΚΣΕ του ’50. Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της ΚΟ αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία.

Πηγή: ethnos.gr