Στέφανος Κασσελάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να τον αποκλείσει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου και σοκαριστικό για την Αριστερά. Στο βίντεο που ανάρτησε στα social media, δήλωσε ότι «μια μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος». Υπογράμμισε ότι το ανώτατο όργανο που θα αποφασίσει για όλα είναι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν την απογοήτευσή τους σε πείσμα και δύναμη, και τους ζήτησε να μην απομακρυνθούν από τις οργανώσεις του κόμματος. Ανέφερε ότι η φυγή θα ήταν η εύκολη λύση και αντί αυτού τους προσκάλεσε να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της δημοκρατικής παράταξης.

Επίσης, κάλεσε όσους δεν είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής συνέδρων. «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά δεν μπορεί να αποκλείει, αλλά θα πρέπει να ανοίγεται στο μέλλον. «Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», κατέληξε, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να γίνουν ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας που θα σαρώνει τους μηχανισμούς που προσπαθούν να υπονομεύσουν τις διαδικασίες του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr