Eurokinissi

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνοδευόμενη από 117 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Σημείωσε ότι «οι υπογραφές έχουν ίδια σημασία, αξία και βαρύτητα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα λάβει επιπλέον στήριξη από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ανακοίνωσή του, είπε ότι «η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική» και η υποψηφιότητά του ενδέχεται να αποτελέσει απάντηση στην τοξικότητα και τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και της προσυνεδριακής διαδικασίας, καλώντας όλους να συμμετάσχουν. Υπογράμμισε ότι «το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ» και η υποψηφιότητά του θα διασφαλίσει μια δημοκρατική και αξιόπιστη προοπτική για το κόμμα.

Αναφερόμενος σε κινήσεις αποστολής εξωδίκων από άλλους υποψήφιους, χαρακτήρισε την κίνηση ως «απαράδεκτη και αδιανόητη», επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να στρέφεται ένας υποψήφιος πρόεδρος δικαστικά κατά του κόμματος του. Δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλει στην αποκατάσταση της ενότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των υποψήφιων προέδρων, ανέφερε ότι μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συνάντηση υπό την προϋπόθεση της συνεννόησης με τα όργανα του κόμματος. Επισήμανε την ανάγκη λειτουργίας των κομματικών οργάνων με δημοκρατικές διαδικασίες και την αποκατάσταση θετικού κλίματος για τη δημιουργία μιας προοπτικής για έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr