Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο των 27/AP IMAGES

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην πρώτη Σύνοδο της νέας σεζόν των 27 ηγετών της Ε.Ε., η οποία αναμένεται να συζητήσει σοβαρά θέματα. Ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα είναι το μεταναστευτικό, λόγω της ασταθούς κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των ανησυχιών για αύξηση των προσφυγικών ροών από το Λίβανο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «αυτό που λείπει είναι μία αποτελεσματική πολιτική επιστροφών».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ε.Ε. και Ουκρανίας, ο Μητσοτάκης τόνισε πως θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι και να ακούσει τις προτάσεις του για το σχέδιο νίκης που έχει διαμορφώσει. Επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία θα πρέπει να επιλέξει τον χρόνο για τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία από θέση ισχύος και όχι αδυναμίας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συζήτηση για θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα, η οποία θα εξεταστεί και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο άτυπο συμβούλιο της Βουδαπέστης. Υπογράμμισε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προτάσεις του κ. Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι οι φιλόδοξοι στόχοι της Ε.Ε. δεν συνάδουν με τα διαθέσιμα οικονομικά μέσα για την επίτευξή τους.

Πηγή: ethnos.gr