Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλος / Eurokinissi

Στη Βουλή, ξέσπασε μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο. Σημαντική αφορμή αποτέλεσε η ειρωνική αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου στους 11 γαλάζιους βουλευτές, αποκαλώντας τους «παλικαράδες» για την ερώτηση που κατέθεσαν σχετικά με τα κόκκινα δάνεια. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, σε απάντηση, την κατηγόρησε ότι διορίζει τους συνεργάτες της.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον κ. Μαρκόπουλο ως «άτομο για τη βρώμικη δουλειά» και αναφέρθηκε στα προηγούμενα επαγγελματικά του βήματα ως «δήθεν δημοσιογράφος», επισημαίνοντας τη σύνδεσή του με το παρακράτος υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε ότι δεν είναι «χοντρόπετση» και πως δεν θα επιτρέψει απειλές στους βουλευτές.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπερασπίστηκε τη θέση του αναφέροντας ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, ενώ κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου για «μπουλιγκ» σε βάρος του. Η ένταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα.

Πηγή: ethnos.gr