Κασσελάκης – Πολάκης / ethnos.gr

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε πολλές πτυχές της πολιτικής του κόμματος και της υποψηφιότητάς του, με αφορμή τη στήριξή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε συνέντευξή του, παραδέχτηκε ότι θεωρεί σωστό να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του. Ο Πολάκης τόνισε ότι υποστήριξε τον Κασσελάκη διότι θεωρούσε τους άλλους υποψήφιους υπεύθυνους για την απουσία μιας σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής απέναντι στη ΝΔ. Επίσης, σχολίασε πως η εντύπωση του κόσμου για την προσωπική υπερπροβολή του Κασσελάκη ενδέχεται να επισκίασε την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ένα από τους λόγους που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πίστη του στον Τσίπρα. Ωστόσο, εξέφρασε τη διαφωνία του για πολλές πολιτικές αποφάσεις του Τσίπρα από το 2021 και μετά, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού που παραιτήθηκε μετά την ήττα του 2023. Συμπλήρωσε ότι ούτε ο ίδιος φοβάται να παραμείνει στο κόμμα και ότι επιθυμεί να δει τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

Ανακόλουθη της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, ο Πολάκης πιστεύει ότι η στρατηγική του κόμματος ήταν λανθασμένη, καθώς εστίασε στη μη απογοήτευση των κεντρώων ψηφοφόρων. Θεωρεί ότι η αντιπολιτευτική γραμμή υπήρξε «άτονη» και ότι η στρατηγική της απλής αναλογικής δεν εξυπηρετούσε το συμφέρον του κόμματος. Με τη γραμμή που επέλεξαν, δεν ενθάρρυναν τον ελληνικό λαό να τους επιλέξει ως πρώτη δύναμη, αλλά παραλίγο να στήσουν συνεργασίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Πολάκης κατέληξε λέγοντας ότι επιθυμεί να φέρει νέες προτάσεις και μια ισχυρή φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη δημιουργία μιας κυβερνώσας αριστεράς. Πηγή: ethnos.gr