Παύλος Πολάκης / Eurokinissi

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει το «απαράδεκτο» εξώδικο που έχει στείλει εναντίον του κόμματος που επιθυμεί να ηγηθεί. Ο Πολάκης, μετά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία, υπογράμμισε ότι η διαρροή του πόθεν έσχες στα μέσα ενημέρωσης είναι εξίσου απαράδεκτη, αλλά πολύ πιο σοβαρή είναι η αποστολή ενός εξωδίκου από υποψήφιο πρόεδρο προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή.

Ο Πολάκης εξέφρασε την επιθυμία να αναρτηθεί άμεσα το πόθεν έσχες του ίδιου, του Κασσελάκη και άλλων υποψηφίων. Δήλωσε ότι ο Κασσελάκης θα πρέπει «σήμερα, μέσα σε μία-δύο ώρες, να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο» και επεσήμανε την ανάγκη για άμεσο ραντεβού με τους άλλους υποψηφίους, υπό την ευθύνη της Ράνιας Σβίγκου, για τον προγραμματισμό τηλεμαχιών και τη δημιουργία ενός κλίματος εκλογικής ομοιομορφίας.

Αναφορικά με την πιθανότητα διαγραφής του Κασσελάκη, ο Πολάκης τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα αποτελούσε ένδειξη «αδυναμίας». Επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έθεσαν το θέμα «ακροθιγώς».

Κατέληξε στο ότι η Πολιτική Γραμματεία θα απαντήσει στο εξώδικο, επισημαίνοντας τη σημασία της πολιτικής διαδικασίας και αποφεύγοντας την παραπολιτική. Τόνισε πως ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να λειτουργήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και να αποτελέσει αντίβαρο στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πηγή: ethnos.gr