Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ορκωμοσία της νέας βουλής (Eurokinissi)

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε έντονα στην απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει την προστασία των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, που αναφέρονται ως «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη». Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ως «ημέρα δικαίωσης», υποστηρίζοντας ότι η αφαίρεση της προστασίας από τους συγκεκριμένους μάρτυρες ήταν αναγκαία.

«Το κλειδί εδώ δεν είναι να τιμωρήσουμε τους μάρτυρες, αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Το σημαντικότερο είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν να καταθέσουν τέτοια «τερατώδη ψεύδη», τόνισε ο Γεωργιάδης, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια και τη διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην επαναληφθεί η πολιτική εργαλειοποίηση των θεσμών στο μέλλον.

Επιπλέον, κρίνεται σημαντικό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Ανδρέα Λοβέρδο ήταν πολιτικά πρόσωπα που είχαν αναφερθεί ως αποδέκτες δωρεών από τη Novartis. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή έχει ήδη αρχειοθετηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες για τα κατονομαζόμενα πρόσωπα.

Σημαντική είναι επίσης η αίτηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε ζητήσει την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων, καθώς και την επιστροφή της έγκλησής του κατά τους δύο, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Πηγή: ethnos.gr