Η Νίνα Κασιμάτη στο OPEN

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, μίλησε για την αναγκαιότητα να επανέλθει η ηγεσία και οι διαδικασίες του κόμματος σε σωστό δρόμο. «Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχαν διαλυθεί ήδη από πέρυσι, δεν έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να οδηγήσουν αυτό το καράβι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό είμαστε σε αυτήν την περιδίνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης ότι η συνέχιση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από όργανα χωρίς νομιμοποίηση είναι λάθος.

Επιπλέον, σχολίασε την πρόσφατη κατάσταση του κόμματος, λέγοντας: «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει φτάσει δημοσκοπικά πάρα πολύ χαμηλά, την ευθύνη για αυτή την κατρακύλα την έχουν τα όργανα με τις αποφάσεις που έχουν πάρει». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές στις 8 Νοεμβρίου».

Αναφερόμενη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τόνισε τη σημασία του Συνεδρίου ως ανώτατου οργάνου που θα κρίνει τις υποψηφιότητες. «Η επιμονή στο να διαφεντευτεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από όργανα που πλέον δεν έχουν νομιμοποίηση είναι πολύ λάθος», επανέλαβε.

Σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα εγκαίνια των γραφείων του, σχολίασε ότι είχε πολύ κόσμο και υποστήριξε ότι βρίσκεται στην πλευρά των δημοκρατικών διαδικασιών. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η υποστήριξή της προς τον κ. Κασσελάκη θα μπορούσε να ακυρώσει την ουσία των διαδικασιών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι η συμπεριφορά του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια πρόσφατου επεισοδίου με τον Νίκο Παππά ήταν απαράδεκτη. Σημείωσε ότι είναι καθήκον του πρωθυπουργού να παρίσταται όταν μιλάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Κασιμάτη επαίνεσε την απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι επανέφερε την κατάσταση στην τάξη, αναφερόμενη στην κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των προσπαθειών για συνεργασίες στον τομέα των εξοπλιστικών.

Πηγή: ethnos.gr