ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI)

Κύκλοι της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τις πρόσφατες ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έχει δημιουργήσει μια παράλληλη οργάνωση, παρουσιάζοντας την υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο παραπλανητικό, μέσα από πολυτελή γραφεία και μια ιστοσελίδα που ανταγωνίζεται το πραγματικό κόμμα.

Στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο Κασσελάκης επιμένει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγνοώντας τη σαφή και δημοκρατική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Αντί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνει ψεύδη που αφορούν την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής το 2019. Η νομιμότητα της Κ.Ε. που υποστήριζε πριν από την άρση της εμπιστοσύνης του, φαίνεται να έχει αλλάξει στη ματιά του, καθώς αμφισβητεί τη διαδικασία και τη δημοκρατία εντός του κόμματος.

Η στάση του Κασσελάκη καταδεικνύει μια δυσανεξία για τις συλλογικές διαδικασίες, καθώς φαίνεται να μην αναγνωρίζει ούτε τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία ενός κόμματος. Με απρέπεια, δηλώνει ότι κανένας άλλος δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος, απλώς και μόνο γιατί δεν είναι ο ίδιος. Μάλιστα, έχει φτάσει στο σημείο να κατηγορεί τις φωνές που του ασκούν κριτική ως «δεκανίκια» του Μητσοτάκη, κάτι που γεννά ερωτήματα δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι είναι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αγωνιστεί για τη δημοκρατία και ενάντια στη ΝΔ.

Ο Κασσελάκης, με τη συμπεριφορά του, οδήγησε σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών, ο οποίος δεν υπηρετεί κανενός είδους αγώνα για την Αριστερά ή τη δημοκρατία. Αντιθέτως, προδίδει ότι ο σκοπός του είναι η ανάπτυξη του δικού του κόμματος με χαρακτηριστικά που είναι ανταγωνιστικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει αυτό τον κατήφορο και θα αντισταθεί στις προκλήσεις που ανακύπτουν από αυτές τις ενέργειες.

Πηγή: ethnos.gr