Στέφανος Κασσελάκης (EUROKINISSI)

Τους λόγους που τον οδήγησαν στο να επανακαταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του εξηγεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του. «Δεν θα πληγώσω τον λαβωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει, υπογραμμίζοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε πολιτικό αγώνα και όχι σε νομικές ενέργειες.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εκτίμηση που του μεταφέρεται από πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι του προτείνουν να δημιουργήσει νέο κόμμα, και ξεκαθαρίζει ότι η προσοχή του επικεντρώνεται στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν άφησα μία στρωμένη ζωή και καριέρα στις ΗΠΑ για να ζητήσω από βουλευτές να με ακολουθήσουν και να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Κασσελάκης σημειώνει: «Άφησα τη ζωή μου για να υπάρξω μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ… Για να δω τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ξανά η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναλύει επίσης τη σημασία του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη του κόμματος να επαναστατήσει και να επαναστατήσει για τις αξίες της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης. Αντιπαραθέτει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που καταστέλλει τις ανάγκες και τα αιτήματα του λαού.

Χαρακτηρίζει τη στιγμή αυτή κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα συνιστά παρελθόν και προτείνοντας ότι το μέλλον μπορεί να είναι φωτεινό αν οι διαδικασίες ανανέωσης και αλλαγών μπουν μπροστά. Επίσης, τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας με την κοινωνία και αναγνωρίζει τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω του την πληγή των εκλογών του 2019.

Καταλήγοντας, ο Κασσελάκης καλεί όλους να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα πιο αμεσοδημοκρατικό κόμμα που θα αποδώσει τη δύναμη στη βάση και θα οδηγήσει στην αποτελεσματική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις κοινωνικές ανάγκες.

Πηγή: ethnos.gr