ΣΥΡΙΖΑ/ Eurokinissi

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται σε έντονο κλίμα, με το φόντο των ανακοινώσεων του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης έχει καλέσει τα μέλη να εγγραφούν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ έως τις 11 Οκτωβρίου με σκοπό την εκλογή συνέδρων, προκαλώντας ποικιλία αντιδράσεων. Οι αναφορές του περί «διαπλοκής» και η έλλειψη σαφούς ανακοίνωσης σχετικά με την υποψηφιότητά του προκάλεσαν ανησυχία.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε τη γνώμη ότι η ανακοίνωση του Κασσελάκη δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρό κάλεσμα υποψηφιότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διευκρινιστεί η θέση του. Ακολούθως, ο Κώστας Ζαχαριάδης υπενθύμισε πως η δήλωση του Κασσελάκη ενδέχεται να υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να γίνεται μέρος σχεδίων διαπλοκής, κάτι που δεν είναι αποδεκτό.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε διαφωνία σχετικά με οδηγίες προς τα μέλη που αφορούν τη διακοπή «εμπρηστικών» αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε: «Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο». Το μήνυμά του απευθύνεται στους απογοητευμένους και τους νέους που στήριξαν το κόμμα. Δεσμεύτηκε να δουλέψει για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ενώνει τα μέλη και θα προβάλλει τα συμφέροντά τους, ζητώντας συμμετοχή και στήριξη για τις διαδικασίες του κόμματος.

Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής όλων στη διαδικασία και ανέφερε: «Το αύριο περνάει μέσα από τα δικά σας χέρια σήμερα. Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ». Προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και να εγγραφούν, ώστε να έχουν φωνή στις εκλογές και στην κατεύθυνση του κόμματος που επιθυμούν.

Πηγή: ethnos.gr