Κάλπες ευρωεκλογών 2024 (EUROKINISSI)

Σε μια διαρκή «μάχη» εξελίσσεται η εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας κονταροχτυπιούνται για την πρωτοκαθεδρία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται οριακά με 26,5%, έναντι 25,8% του Χάρη Δούκα και 18,1% της Άννας Διαμαντοπούλου. Μάλιστα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης διευρύνει τη διαφορά του από τον Δούκα, αποκτώντας 32,2% έναντι 30,7%.

Ωστόσο, η εικόνα για το μέλλον των υποψηφίων είναι θολή, καθώς ένα 41,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολουθούν οι απαντήσεις για τους άλλους υποψηφίους, με τον Χάρη Δούκα να έχει 14,3%, τον Νίκο Ανδρουλάκη 11,5% και την Άννα Διαμαντοπούλου 11,4%.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διχάζεται σε σχέση με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Μια σειρά αποτελεσμάτων από την ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι ο μισός κόσμος του κόμματος πιστεύει ότι πρέπει να νικήσει κάποιο άλλο στέλεχος. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν τον Κασσελάκη σε ποσοστό 45,9%, ενώ το 43,8% τάσσεται υπέρ άλλου προσώπου, επισημαίνοντας τις εσωκομματικές διαμάχες.

Στην κατηγορία των ποσοστών και σε μια συνολική δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 27,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14%, το ΚΚΕ με 8,8%, η Ελληνική Λύση με 7,8%, και ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,7%, καταλήγοντας στον αμηχανισμό του κόμματος και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

Πηγή: ethnos.gr