Κώστας Ζαχαριάδης (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «εξευτέλισε το κόμμα» και ζήτησε την αποχώρησή του. Σε συνέντευξή του στο ACTION24, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βομβιστής με τις βόμβες, αυτός που κάνει τις μηνύσεις». Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τον Κασσελάκη, επιβεβαίωσε: «Βέβαια! Αυτός δεν το έκανε;».

Ο Ζαχαριάδης τόνισε επίσης ότι ο Κασσελάκης επιδιώκει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, έχοντας υποστήριξε βουλευτές όπως ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στη συνέχεια, σχολίασε: «Μας εξευτέλισε. Έβαλε εμένα να βγαίνω και να τα μασάω για το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” προεκλογικά. Και δεν μιλούσα. Το έκανα γαργάρα αριστερός άνθρωπος και έλεγα αηδίες, επειδή τα έλεγε ο πρόεδρος. Σοβαρά τώρα; Η ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι η αριστερά;»

Ακολούθως, άσκησε σφοδρή κριτική στον Κασσελάκη για τα όσα είχε πει περί «μαύρα χρήματα» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Διαρωτήθηκε: «Εγώ υπέσκαψα τον Κασσελάκη ή αυτός τη συλλογική μας υπόθεση, μιλώντας για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος υπέσκαψε, ποιον;» Επεσήμανε ότι η σύγκρουση δεν είναι προσωποποιημένη, αλλά ιδεολογικοπολιτική και επεσήμανε την ανάγκη να κρατηθεί το κόμμα όρθιο, ακόμα και αν αυτό του κοστίσει προσωπικά.

Ο Ζαχαριάδης δεν δίστασε να επιτεθεί και στον Ευάγγελο Αντώναρο, λέγοντας: «Αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά θα τους διαγράψουμε». Εκφράζοντας την απογοήτευσή του, είπε ότι ο Αντώναρος ήρθε από τη ΝΔ στην αριστερά για να μιλήσει σε ανθρώπους 40 χρονών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο κόμμα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Πηγή: ethnos.gr