Σε κλίμα έντονης πόλωσης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνεδρίαση, επισημαίνοντας τις πρόσφατες εντάσεις και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΟΜ Καλλιθέας. Ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη και η ίδρυση παράλληλης διαδικτυακής πλατφόρμας από τον ίδιο εδραιώνουν τον σκοπιασμό στην κομματική ζωή.

Σημαντική αναφορά έγινε για τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από τη συνεδρίαση, με την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει τις φραστικές επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματος και εργαζομένων. Η ανακοίνωση τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα υπονομεύουν την ενότητα και απομαζικοποιούν τις πολιτικές διαδικασίες, εκφράζοντας τη δέσμευση να μην επιτραπεί η συνέχεια τους.

Η ανακοίνωση της ΠΓ επιβεβαίωσε ότι ο εσωκομματικός διάλογος πρέπει να διεξάγεται επί τη βάσει πολιτικής συζήτησης και όχι μέσω παραπλανητικών κινήσεων, όπως η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ειδικότερα, η ΠΓ αναγνώρισε τις δηλώσεις του Κασσελάκη για “έμμισθα μέλη της ΚΕ”, χαρακτηρίζοντας τις προσβλητικές και αντίθετες με την πραγματικότητα.

Η συνεδρίαση αναδείκνυε και τις σφοδρές επιθέσεις από ορισμένα μέλη, όπως ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορίες για την προσωπικότητα και τις προθέσεις του Κασσελάκη, ενώ ακολούθησαν και άλλες σκληρές τοποθετήσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εστιάζει στη διατήρηση της ενότητας και στο στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαχωρίζοντας τη θέση του από παραπλανητικές πρακτικές και ενέργειες που αποσταθεροποιούν την κομματική συνοχή. Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις δείχνουν τη δυσκολία στην επίτευξη συνεννοήσεων και τη διαχείριση της πορείας του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr