Η Βάσω Παπανδρέου απεβίωσε σήμερα (17/10), αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική πορεία στον πολιτικό βίο της χώρας. Υπηρέτησε πολλές υπουργικές θέσεις κατά την διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση πολιτικών που επηρέασαν τη ζωή πολλών Ελλήνων.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Βάσω Παπανδρέου με συγκίνηση. Στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, ενώ ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τασούλας την χαρακτήρισε αυτοδημιούργητη και τόνισε ότι η Παπανδρέου άφησε τη σφραγίδα της σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για το θάνατό της, αναγνωρίζοντας την δυναμική προσωπικότητά της και την επιρροή που είχε στις κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του, σημείωσε πως η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ενώ τη χαρακτήρισε μια άξια γυναίκα με σπουδαία προσφορά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την αποχαιρέτησε ως μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την επίδρασή της στην ευρωπαϊκή πολιτική ως Επίτροπος και τις πολλές μεταρρυθμίσεις που προώθησε, ειδικά σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παναγιώτης Δουδώνης αναγνώρισαν τη σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της και την αρνητική επίπτωση της απώλειάς της στον πολιτικό χώρο.

Συγκίνηση και σεβασμός επικρατούν για την αθάνατη κληρονομιά που άφησε η Βάσω Παπανδρέου στον πολιτικό χώρο. Πηγή: ethnos.gr