Ζωή Κωνσταντοπούλου/ Eurokinissi

Με έντονες αντιπαραθέσεις συνεχίστηκε η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, όπου οι Κώστας Τασούλας και Ζωής Κωνσταντοπούλου αντάλλαξαν λόγους σχετικά με την κυβέρνηση. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την κατηγορώντας ότι «εισάγει» για να αλλάξει τους συσχετισμούς και να εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους πρώην Σπαρτιάτες. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, στοχεύει στο να επιτρέψει στη ΝΔ να «προωθεί» τους υποψηφίους της σε ανεξάρτητες Αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Διάσκεψη των Προέδρων, οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές θα συμμετέχουν και θα εκπροσωπούνται από τον Μ. Χουρδάκη, κάτι που η Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «πολιτικό αλισβερίσι». Η υποστήριξή της για τη συνεργασία των ανεξάρτητων βουλευτών με την κυβέρνηση ήταν σφοδρή, αναφέροντας ότι η κατάσταση αυτή αντιπροσωπεύει μια «πατερίτσα» σε μια κυβέρνηση που «καταρρέει» και «διαγράφει» βουλευτές.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αντέτεινε ότι οι δηλώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι «φαιδρότητες», υπογραμμίζοντας την ανησυχία της για τις αλλαγές στην σύνθεση της Διάσκεψης. Βεβαίωσε ότι η συμμετοχή του Χουρδάκη δε θα διαταράξει τους υπάρχοντες συσχετισμούς, καθώς η ΝΔ θα προσθέσει και άλλα μέλη προκειμένου να διατηρήσει την πλειοψηφία της.

Πηγή: ethnos.gr