Ο Άδωνις Γεωργιάδης  (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ένας νέος κύκλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis ανοίγει, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος. Ο υπουργός προανήγγειλε ότι ετοιμάζει αγωγές κατά των δύο μάρτυρων τους οποίους έχει αρθεί το καθεστώς προστασίας, επισημαίνοντας την επιθυμία του να αποκαλύψει ποιος τους καθοδήγησε.

«Είχα πάντα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα βλάπτεται όταν αποκτάται από άτομα που δεν πρέπει. Οι καταγγελίες αυτών των δύο ανθρώπων κρίθηκαν δικαστικά ως ψευδείς, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την παροχή της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη της εισαγγελέας, κυρίας Τουλουπάκη, η οποία, όπως ανέφερε, έδωσε την ιδιότητα σε πρόσωπα χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο, κάτι που αποδυναμώνει την αξιοπιστία του θεσμού και της δικαιοσύνης συνολικά. «Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά στοιχεία, θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί σε διώξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η διαδικασία της δικαιοσύνης θα επαναληφθεί και πως οι μάρτυρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο δικαστήριο. «Αυτή η διαδικασία ξεκινά ξανά», επιβεβαίωσε, σημειώνοντας ότι η μήνυση του θα ανασυρθεί από το αρχείο και θα κατατεθεί. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να αποκαλύψουν τα γεγονότα και τα πρόσωπα που τους καθοδήγησαν.

Αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης, ο υπουργός δήλωσε ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ενισχύει το σενάριο σκευωρίας, εφόσον υποδεικνύει ότι υπήρξε πολιτικός έλεγχος στην υπόθεση. Εκείνος θεωρεί ότι η αποκάλυψη της αλήθειας είναι κίνηση προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του θεσμού και της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι αν οι μάρτυρες αποκαλύψουν τα γεγονότα στο δικαστήριο, τότε θα αποσύρει τις αγωγές του, καθώς ο στόχος του είναι να μάθει ποιος τους ανέθεσε να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη.

Πηγή: ethnos.gr