Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε σε πρόσφατα αρνητικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του φιάσκου με τη διαρροή των ονομάτων αστυνομικών που υπηρετούν στο ελληνικό FBI. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το εν λόγω περιστατικό είναι υπό εξέταση και υποσχέθηκε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς που πρέπει».

Όσο για την ανησυχητική αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας, ο Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί 10.600 ανήλικοι φέτος, με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να κατέχουν την πρωτοκαθεδρία. «Πέρυσι είχαν συλληφθεί 7.400 ανήλικοι δράστες», τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι πλέον οι ποινές για την οπλοκατοχή είναι πολύ αυστηρότερες, με υποχρεωτική φυλάκιση ενός έτους.

«Η Αστυνομία δεν φοβάται τους δολοφόνους και τους μπράβους, αλλά αυτοί φοβούνται πλέον», είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την επιτυχία της Αστυνομίας στην εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων. Αναφέρθηκε σε συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με τη Greek Mafia και τόνισε ότι διεξάγεται εκτενής έρευνα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση παράνομων πρατηρίων καυσίμων.

Καταλήγοντας, ο υπουργός δήλωσε ότι η προσπάθεια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος θα συνεχιστεί, αναδεικνύοντας την αφοσίωση των αξιωματικών της Αστυνομίας στη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας. «Είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr