Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντρίμμια ουκρανικού μη στελεχωμένου αεροσκάφους που έπεσαν σε στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Σαράτοφ της Ρωσίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

«Στις 26 Δεκεμβρίου γύρω στη 01:35 ώρα Μόσχας, ένα ουκρανικό μη στελεχωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη σε χαμηλό ύψος ενώ προσέγγιζε τη στρατιωτική αεροπορική βάση Ενγκελς στην περιφέρεια Σαράτοφ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σοβαρά τα προβλήματα υγείας του Πούτιν – Οι πιθανοί διάδοχοι του προεδρικού θώκου

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης των συντριμμιών του μη στελεχωμένου αεροσκάφους, τρεις Ρώσοι στρατεύσιμοι του τεχνικού προσωπικού που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση τραυματίστηκαν θανάσιμα».

Το υπουργείο πρόσθεσε πως δεν υπέστη ζημιές αεροπορικός εξοπλισμός.

Δείτε βίντεο

Ρώσοι στρατιώτες παραδίδονται σε… drone

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες drones κατακλύζουν καθημερινά τον ουρανό της  Ουκρανίας για επιθέσεις, για κατασκοπία των θέσεων του εχθρού, ή για βομβαρδισμούς, ρεπορτάζ των New York Times επισημαίνουν πως τον τελευταίο μήνα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού έχουν ακόμη έναν, πιο ασυνήθιστο ρόλο: να καθοδηγούν Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι θέλουν να παραδοθούν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο του ουκρανικού στρατού, όπου Ρώσος στρατιώτης πετά το όπλο του, σηκώνει τα χέρια και με νευρικές κινήσεις ακολουθεί μονοπάτι που του υποδεικνύει προπορευόμενο drone οδηγώντας τον στην 54η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας απευθυνόταν σε Ρώσους στρατιώτες που θέλουν να λιποτακτήσουν μέσω ενός βίντεο με οδηγίες για το πώς να παραδοθεί κανείς σε drone.

Μέρος της μεγάλης προσπάθειας των Ουκρανών να πείσει τους Ρώσους στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα, το πρόγραμμα με τίτλο “I want to live” (Θέλω να ζήσω) παρέχει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, ιστοσελίδα και ένα δίαυλο επικοινωνίας στους Ρώσους στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Πηγή: in.gr