Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι επαληθευμένα και παραδέχονται τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί, το ένα πέμπτο από τους Ρώσους που έχουν σκοτωθεί στο μέτωπο είναι αξιωματικοί.

Οι επαληθευμένοι νεκροί για τους Ρώσους είναι 1.083 και το 20% εξ αυτών έχουν γαλόνια. Μάλιστα για έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Ρωσική υπηρεσία του BBC, ανάμεσα στους νεκρούς αξιωματικούς είναι και 31 ταγματάρχες.

Το 15% των θανάτων αφορά μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Μόσχας και κυρίως αλεξιπτωτιστές ενώ και ένας στους τέσσερις νεκρούς είναι μέλος των ειδικών δυνάμεων. Εικάζεται ότι η μεγάλη σφαγή για τα επίλεκτα σώματα έγινε κατά την πρώτη μέρα και ενώ οι Ρώσοι επιχειρούσαν με τις ειδικές τους δυνάμεις, να καταλάβουν το αεροδρόμιο Χομοστέλ.

Και στρατηγοί…

Την ίδια ώρα έχουν σκοτωθεί 9 συνταγματάρχες και τουλάχιστον 4 στρατηγοί. (Οι Ρώσοι έχουν διαφορετική κλιμακα βαθμοφόρων και ο «υποστράτηγος» για αυτούς είναι ότι ο ταξίαρχος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ).

Οι Ουκρανοί πάντως εκτινάσσουν τον αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών από την έναρξη της εισβολής σε περισσότερους από 14.000 άνδρες. Από την πλευρά του το Κρεμλίνο με διάταγμα του 2015 έχει κηρύξει μυστικό τον αριθμό των στραιωτών που χάνονται στο πεδίο της μάχης.

Πηγή: in.gr