Με μάσκα… τεραστίων διαστάσεων προμηθεύτηκαν πολλοί μαθητές στα σχολεία, όπου χτύπησε το πρώτο κουδούνι. Φωτογραφίες που ανάρτησαν γονείς στα social media, κάνουν τις μάσκες να φαίνονται ακατάλληλες για τους μικρούς μαθητές, με το ύφασμα να καλύπτει ακόμα και ολόκληρο το πρόσωπο. Μέγεθος κατάλληλο για τον Σρεκ» γράφει ένας γονιός. «Το ευχάριστο με τις μάσκες στα σχολεία είναι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις το επιπλέον ύφασμα, για να ράψεις και μια φόρμα στο παιδί» γράφει μια άλλη μητέρα.

Ποιος καθόρισε τις διαστάσεις στις μάσκες

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Και γιατί πήραν ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες τόσο μεγάλες σε μέγεθος μάσκες, εξοργίζοντας τους Λοιμωξιολόγους, αλλά και τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου (που το διαπίστωσαν από το πρωί); Μαθαίνω ότι δόθηκαν από τους Λοιμωξιολόγους ειδικές οδηγίες στον κατασκευαστή της μάσκας ποιες θα πρέπει να είναι οι διαστάσεις προκειμένου να κοπεί το ύφασμα.

Ο κατασκευαστής το εξέλαβε ως την τελική διάσταση. Και έγινε μύλος. Εάν αληθεύει μάλιστα η πληροφορία ότι ο εν λόγω κατασκευαστής έφτιαξε εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες καταλαβαίνετε τώρα τι έχει συμβεί. Πόσες άραγε από τις εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες που έραψε βγήκαν ελαττωματικές σε μέγεθος… Σρεκ; Μήπως πήγε άδικα το ξενύχτι του κ. Γεραπετρίτη; Αλλά όλη αυτή η ιστορία με το φιάσκο στις μάσκες έχει και συνέχεια.   *** Για παράδειγμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου που είχε το γενικό πρόσταγμα για τη διανομή της μάσκας στα σχολεία, λέει πρώτον ότι στην Αθήνα (στον Δήμο Αθηναίων) κανένας μαθητής δεν πήρε μεγάλη μάσκα και ότι ο κατασκευαστής ακολούθησε τις οδηγίες που πήρε από τους ειδικούς.

Ετσι στα πρακτικά για τις μάσκες των μαθητών αναγράφεται: «Για ηλικίες 10 ετών και κάτω οι μάσκες πρέπει να είναι 10χ18+/-1 εκ. Για ηλικίας δέκα ετών και πάνω οι διαστάσεις θα πρέπει αν είναι 12χ22+-1 εκ. Λέει λοιπόν ο κ. Παπαστεργίου ότι τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ότι ήταν αδύνατο να γίνει έλεγχος και ότι τώρα θα κατασκευαστούν και άλλες μάσκες για τους μαθητές σε κανονικό μέγεθος.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr