Έγιναν ευρύτερα γνωστοί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και από αύριο θα βρίσκονται στη νέα Βουλή με 13 βουλευτές.

Ο λόγος για τους «Σπαρτιάτες» του μηχανικού της πολεμικής αεροπορίας Βασίλη Στίγκα, που έχει τη στήριξη του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο και ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του.

Οι «Σπαρτιάτες» που μπαίνουν στη Βουλή με ένα ποσοστό που φτάνει το 4,7 (σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση της Singular Logic) δεν είναι «καινούργιοι».

Ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, τον 59χρονο πρώην στέλεχος της αεροπορίας στρατού ως μηχανικού ελικοπτέρων.

Στον καταστατικό τους χάρτη οι Σπαρτιάτες προσδιορίζονται ιδεολογικά ως «ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα».

Τους Σπαρτιάτες στηρίζει ρητά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο προφυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανοιχτά εκφράσει τη στήριξή του, προτρέποντας τους οπαδούς του να ψηφίσουν το κόμμα.

Ποιοι «Σπαρτιάτες» μπαίνουν στη Βουλή

Με την ενσωμάτωση στο 60% στη Βουλή μπαίνουν 13 βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα, ο οποίος εκλέγεται από τον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών, στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, ο οποίος εκλέγεται από την Α’ Αθηνών, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, ο οποίος εκλέγεται από τον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Γεώργιος Μανούσος, ο οποίος εκλέγεται από τον Β2′ Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Αλέξανδρος Ζερβέας, ο οποίος εκλέγεται από την Β’ Πειραιώς.

Επιπλέον στη Βουλή θα μπουν οι: Απόστολος Εμμανουηλίδης ο οποίος εκλέγεται από την Ημαθία, ο Ιωάννης Κόντης, ο οποίος εκλέγεται από την Α’ Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος εκλέγεται από τη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο οποίος εκλέγεται από την Μεσσηνία και ο Κωνσταντίνος Φωτογράφος, ο οποίος εκλέγεται από τις Σέρρες.

Πηγή: in.gr