Δέκα συνολικά προϊόντα της Αιτωοακαρνανίας οδεύουν προς πιστοποίηση. Πρόκειται για τη γραβιέρα Αμφιλοχίας, το τυρί Τσαλαφούτι Αιτωλοακαρνανίας,η Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας, η παστή Λίγδα Μεσολογγίου, το αρνάκι Ξηρομέρου, η ελιά Ποικιλίας Καλαμών, τα ιχθαλιεύματα Αιτωλοακαρνανίας, η χονδοελιά Αγρινίου, το ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας, το μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την καταχώρηση προϊόντων στο μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Γεωγραφικών Ενδείξεων ή Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων και Ορεινών Περιοχών.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα απ’ την Οικονομική Επιτροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και χρηματοδοτείται με 158.720,00 ευρώ (αφορά και τα ανάλογα προϊόντα σε Ηλεία και Αχαΐα), ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να υποβληθούν, εν τέλει οι σχετικοί φάκελοι και τα αιτήματα προς το ΥπΑΑΤ και την Ε.Ε.

Φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συντεταγμένα και με ουσιαστική βούληση, γίνεται μια τέτοια προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr