Ο Πολ Πογκμπά είναι ένας από τους πιο προικισμένους μέσους της τελευταίας δεκαετίας. Το μυαλό του και ο χαρακτήρας του όμως ποτέ δεν τον άφησαν να πιάσει το πολύ υψηλό ταβάνι που υπόσχονταν το ταλέντο του.

Αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες, με σπουδαίους προπονητές και συμπαίκτες, όπως δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να καθιερωθεί ως ένας πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής του καιρού του. Στο prime του έφτασε να κοστίζει 100 εκατ. ευρώ, αναγκάζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δαπανήσει 105 εκατ. ευρώ και να τον πάρει πίσω από τη Γιουβέντους που της τον… έκλεψε ως ελεύθερο.

Ωστόσο, υπήρξε και είναι ακόμα ένας κατ’ εξοχήν παίκτης εθνικής ομάδας, με τις συμμετοχές του στους τρικολόρ (91) να είναι πολύ σημαντικές στη εξαιρετική πορεία της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν. Από το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στην Γιουβέντους, αλλά τίποτα δεν του έχει πάει καλά, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός δράσης για όλη σχεδόν τη σεζόν, προλαβαίνοντας να κάνει μόλις 10 συμμετοχές με τους μπιανκονέρι.

Στα 30 του πλέον, ετοιμάζεται για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους. Μιλώντας σε γαλλικό Μέσο, αναφέρθηκε στον τραυματισμού του και πόσο πολύ άλλαξε τον τρόπο σκέψης του και αντίληψής των πραγμάτων τόσο στη ζωή του όσο και στο ποδόσφαιρο:

«Οι τελευταίοι μήνες με έκαναν να ωριμάσω, με έκαναν να καταλάβω πολλά για τη ζωή. Νιώθω ότι μέσα στους τελευταίου 7 μήνες, μεγάλωσα 10 χρόνια. Άλλα όπως έχω πει, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό για εμένα, διότι θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Το βλέπω σαν μια δοκιμασία. Δοκιμασίες που με βοηθάν να ωριμάσω και να μάθω. Έμαθα τι είναι σημαντικό και τι όχι. Οι δυσκολίες αυτές με διαμορφώνουν σαν άνθρωπο».

Πηγή: in.gr