Ενας 34χρονος, χωρίς κοροναϊό, βρίσκεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο από το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Νάουσας καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει διαθέσιμη ΜΕΘ.

Σε αυτήν την καταγγελία προχώρησε  η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με περιστατικό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

«Από το Σάββατο δεν βρίσκουν πουθενά ΜΕΘ. Όλες οι ΜΕΘ της Κεντρικής Μακεδονίας  είναι γεμάτες με περιστατικά κορωνοϊού. Πού είναι οι ιδιωτικές ΜΕΘ που έχουν επιταχθεί υποτίθεται», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος

Στο μεταξύ στο κόκκινο είναι τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα οι 9 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης εξυπηρετούν πέντε νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ και τέσσερις ημέρες βρίσκεται διασωληνωμένος ασθενής 58 ετών γενικό περιστατικό στο νοσοκομείο Φλώρινας στη χειρουργική κλινική και η διακομιδή θα γίνει σήμερα.

Ακόμα επισημαίνεται ότι ένας ακόμα υγειονομικός, ο 12ος στον αριθμό βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και ημέρες σε ΜΕΘ. Πρόκειται για νοσηλευτή 58 χρονών από το νοσοκομείο Φλώρινας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο νοσηλευτής διασωληνώθηκε και είχε την τύχη των άλλων 20 ασθενών με κορωνοϊό του Νοσοκομείου Φλώρινας που διασωληνώθηκαν  το τελευταίο δεκαπενθήμερο. «Δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο. Διασωληνώνονται οι ασθενείς και αναζητείται ΜΕΘ ώρες ή ημέρες. Όσοι αντέξουν μεταφέρονται σε όποιο νοσοκομείο βρουν. Έτσι και για τον συνάδελφο βρέθηκε την επόμενη ημέρα της διασωλήνωσης ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε. Δεκαπέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Φλώρινας με πάνω από 25 υγειονομικούς να νοσούν κάθε φορά  είναι αποδεκατισμένο και νοσηλεύει 30 με 40 περιστατικά κορωνοϊού με λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, με δύο γιατρούς παθολόγους, έναν πνευμονολόγο και δύο χειρουργούς που και αυτοί ρίχθηκαν στη μάχη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr