Πλήθος κόσμου σπεύδει στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, για να πει το τελευταίο αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η κηδεία του Καβαλιέρε αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος), με αρκετούς πολίτες να φτάνουν από νωρίς στην περιοχή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε live εικόνα από το Μιλάνο:

Ποιοι θα μπορέσουν να μπουν στο ναό

Οι πολίτες αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Καβαλιέρε στην είσοδο του ναού, όπου θα μεταφερθεί το φέρετρό του, ενώ στη συνέχεια, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος για τα πρόσωπα που θα περάσουν στο εσωτερικό του ναού.

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού θα εισέλθουν περισσότερα από 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων θα είναι η οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και στελέχη των ιταλικών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων θα καθίσουν η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, στη δεύτερη σειρά, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου θα βρεθεί και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, θα αποχαιρετήσουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Μάριο Ντράγκι, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και αρχηγοί ξένων κρατών.

Πηγή: in.gr