Ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί άμεσα ζήτημα αύξησης της πληρότητας στα γήπεδα, εφόσον τηρηθούν τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε πως μπορεί μεν να υπάρξει αύξηση από το 10%, ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι πριν τις 16 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε μια συνάντηση με την Super League (13:30). Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, τέσσερις μήνες το πρωτάθλημα λειτουργεί κανονικά. Σε αντίθεση με άλλους χώρους όπως ήταν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι, όπου κατά βάση τηρήθηκαν τα μέτρα, το πρόβλημα ήταν ότι ενώ οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο για τους εμβολιασμένους, στην πραγματικότητα μετά δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο ως προς την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος ούτε μάσκες φορούσαν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαρκείας και ότι πολύς νεαρός κόσμος πήγε να εμβολιαστεί μόνο για να πηγαίνει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το δύσκολο μέτρο. Αν κι εφόσον με τα 1.000 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας. Θέλουμε όμως ως πολιτεία να δούμε ότι αυτό που γίνεται στα θέατρα και τα σινεμά να γίνεται και στα γήπεδα. Αν δούμε μια καλή ένδειξη στην τήρηση των μέτρων θα πάμε άμεσα σε πληρότητες που θα ικανοποιούν και τους φιλάθλους και τις ομάδες», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr