Επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, σχεδιάζει η Πλαίσιο Computers και η οικογένεια Γεράρδου, η οποία προχωρά στην απόκτηση του 100% της εταιρείας και στην έξοδό της από το Χρηματιστήριο.

Μια εταιρεία που εμφανίστηκε το 1969 στην ελληνική αγορά με ένα μαγαζάκι μόλις 12 τετραγωνικών μέτρων, είναι σήμερα από τους leaders της αγοράς. Και κάνει το επόμενο βήμα, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία.

Η απόφαση της οικογένειας Γεράρδου να βγάλει την εταιρεία από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, στο οποίο εισήχθη το 1999, εξυπηρετεί και αυτό το σκοπό. Την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας δηλαδή χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει τις επενδυτικές κινήσεις που σχεδιάζει ή υλοποιεί.

.

Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Το επενδυτικό πλάνο των 30 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία θα έχει έναν βασικό στόχο: Την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών, είτε αυτό γίνει με επέκταση σε νέα προϊόντα είτε με νέα καταστήματα είτε με βελτίωση των logistics είτε βεβαίως με αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών που θα κάνουν ακόμη καλύτερη την επαφή με τον πελάτη.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πλαίσιο, θα γίνει ακόμη πιο δυναμική η παρουσία της εταιρείας στις «λευκές» συσκευές αυξάνοντας τα συγκεκριμένα προϊόντα στα σημεία πώλησης και αλλάζοντας τον τρόπο προώθησής τους.

.

Τέλος, στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών, οι νέες υπηρεσίες που θα αναπτύξει η Πλαίσιο, θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω – κάτω. Συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρείας έχει υλοποιήσει την επέκταση των εγγυήσεων, παραδόσεις με live tracking, παράδοση τις απογευματινές ώρες ενώ προχωρά και στον τομέα της χρηματοδότησης αγορών.

Η Πλαίσιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για λανσάρισμα υπηρεσιών buy now pay later (BNPL) για αγορές με άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα, ένα μοντέλο ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ελλάδα.

Φυσικά, η εταιρεία δεν σταματά να αναπτύσσει την on line παρουσία της παρά το γεγονός ότι υπάρχει τάση επιστροφής στα φυσικά καταστήματα, μετά την πανδημία.

Πηγή: in.gr