«Οφείλει να απαντήσει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Ήταν Πρωθυπουργός. Γνώριζε για όλα αυτά;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τις εξελίξεις στη Προανακριτική Επιτροπή με έγγραφο – αντίγραφο ηχογραφημένης συνομιλίας με τον Νίκο Παππά, που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

«Αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» είπε ο Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια» παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών. «Κάποιοι», πρόσθεσε, «δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν. Ενδιαφέρονταν να σπιλώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας, όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στις αποκαλύψεις από την εφημερίδα Παραπολιτικά σχετικά με την ύπαρξη παρακράτους την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόνισε ότι «όταν μέσα σε λίγες ημέρες υπάρχουν τόσες σοβαρές ενδείξεις, δεν γνώριζε γι΄ αυτό ο κ. Τσίπρας; Τον καλούμε να απαντήσει».

Μήνυμα σε Τουρκία

Ερωτηθείς για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε ότι επιθυμεί τη συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».

Όμως, πρόσθεσε,  στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα χρειάζεται – όπως είπε – έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευρά της Τουρκίας. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσει τη μόνη διαφορά που έχουμε, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Δείτε live την ενημέρωση 

Πηγή: in.gr