Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω του Στέλιου Πέτσα να έβαλε φρένο στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 7 Γενάρη, ωστόσο το επόμενο ερώτημα που έρχεται στα χείλη των Ελλήνων, είναι τι θα ισχύσει την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με δεδομένα ότι αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να βρεθούν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή να περάσουν αυτές τις ημέρες με συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ένα «παράθυρο» να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο αφορά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης των μετακινήσεων που ισχύσει μέχρι και σήμερα, δηλαδή 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς».

Θα δούμε, πρόσθεσε, αν θα μπορεί να υπάρχει κάτι ευρύτερο όσο αφορά τις ώρες που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.

Τόνισε ακόμη πως για τις γιορτές των Χριστουγέννων έθεσε όριο μέχρι 9 ατόμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει τις προηγούμενες ημέρες για τις γιορτές σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να μπορέσουν οι οικογένειες να γιορτάσουν στο σπίτι τους με άλλη μία ακόμη οικογένεια.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν δοθεί οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης γι΄ αυτές τις ημέρες καθώς θα εξειδικευτεί προσεχώς ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν στη χώρα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι εφόσον θα επιτραπεί να βρεθούν στο ίδιο σπίτι τα μέλη δύο ξεχωριστών οικογενειών, τότε θα μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν μετά τις 9 το βράδυ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr