Η Τουρκία είναι στη σέντρα και έχει δύο δρόμους, είτε την αποκλιμάκωση είτε τις κυρώσεις, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα και την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Δεν παρασυρόμαστε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία είναι στη σέντρα» και πως έχει δύο δρόμους μπροστά της να διαλέξει.

«Η Τουρκία έχει να επιλέξει ή την έμπρακτη αποκλιμάκωση ή το δρόμο που οδηγεί στις κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επεσήμανε ότι ως ελληνική κυβέρνηση «δεν παρασυρόμαστε από λεκτικές προκλήσεις και στην προσπάθεια στρατιωτικοποίησης που κάνει η Τουρκία» ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις ενέργειές της με βάση το τρίπτυχο, «διεθνές δίκαιο, σύμμαχοι στο πλευρό μας και δύναμη να υπερασπιστούμε το δίκιο μας».

Τέλος ο κ. Πέτσας ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αγορά εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι «θα είναι σαφής ο πρωθυπουργός» για το θέμα αυτό στις ανακοινώσεις που θα κάνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr