Τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποβάθμισε τη σημασία του επαναλαμβάνοντας τη φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, στόχος αυτού του «μη ανασχηματισμού» είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα. Ένας από αυτούς, για παράδειγμα, είναι η διαχείριση των χρημάτων που πήρε η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, θα καλυφθούν κενές θέσεις σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όπου αυτό χρειάζεται.

Ερωτώμενος αν θα αλλάξουν κομβικοί υπουργοί, ο κ. Πέτσας διασκέδασε τις εντυπώσεις για σοβαρές αλλαγές, επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά: «Είπαμε δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Κοροναϊός – «Πηγή ανησυχίας τα χερσαία σύνορα και τα ΜΜΜ»

Σχολιάζοντας την απόφαση για αύξηση πληρότητας στα πλοία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αυτή εφαρμόστηκε σε πλήρη αρμονία με τις εισηγήσεις των ειδικών. Εξάλλου, οι λοιμωξιολόγοι ήταν αυτοί που πίεσαν για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους των επιβατηγών πλοίων.

«Είμαστε εδώ άμα χρειαστεί να μειώσουμε πάλι την πληρότητα ή να πάρουμε κάποιο άλλο μέτρο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι πηγές ανησυχίας για την κυβέρνηση δεν είναι μόνο οι συνωστισμοί που παρατηρούνται στη διασκέδαση και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και η κατάσταση στα χερσαία σύνορα – με Έλληνες πολίτες να μπαινοβγαίνουν από αυτά – και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου είναι στραμμένη στις χερσαίες πύλες εισόδου, με την αύξηση των ελέγχων σε αυτές, όπως και στον Στρατό.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι δεν είναι το ίδιο τα κρούσματα του Μαρτίου με τα τωρινά.

«Τώρα έχουμε άλλο σύστημα υγείας. Η εικόνα για εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον αριθμό των εισαγομένων είναι διαφορετική», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Εάν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει, θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Χαρακτήρισε θετικό βήμα την απομάκρυνση του «Oruc Reis» από τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και υπογράμμισε πως εάν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει, «θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου».

Για τη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ανέφερε ότι: «είναι πληγή τεράστια, ψυχικό τραύμα ανάμεσα σε χριστιανισμό και Τουρκία, και ένα βήμα απομάκρυνσης της Τουρκίας από τη Δύση».

Σχολίασε και την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία, σημειώνοντας ότι είναι μακροπρόθεσμη, καθώς προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr