Ο Τζο Ουίλιαμς, πρώην πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ, πέθανε στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας της μόλυνσής του από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι νεοζηλανδικές αρχές (φωτογραφία από RNZ/Nick Munro).

Ο 24ος νεκρός

Ο Ουίλιαμς, 85 ετών, ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ζηλανδία, είναι ο 24ος νεκρός που καταμετράται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Οκλαντ τη 13η Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης του SARS-CoV-2 στη Νέα Ζηλανδία, χώρα που έζησε 102 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα.

Ο Τζο Ουίλιαμς εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο των Νήσων Κουκ το 1968 και έγινε πρωθυπουργός του αρχιπελάγους αυτού του νότιου Ειρηνικού για τέσσερις μήνες το 1999.

Ηταν γιατρός, διακεκριμένο στέλεχος των υπηρεσιών υγείας τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο και στις Νήσους Κουκ.

Για τον νεοζηλανδό υπουργό Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, ο Ουίλιαμς «συνέβαλε με πολύ σημαντικό τρόπο στη ζωή των δυο χωρών του, κατά τη διάρκεια μιας ζωής προσφοράς ως γιατρός, ερευνητής στο πεδίο της υγείας και πολιτικός άνδρας».

Κατέγραψε τον πρώτο θάνατο

Η Νέα Ζηλανδία – όπου ως πριν λίγες εβδομάδες η πανδημία του κοροναϊού έμοιαζε να έχει τεθεί εντελώς υπό έλεγχο – κατέγραψε χθες Παρασκευή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 έπειτα από τρεις μήνες, ενός πενηντάρη, η μόλυνση του οποίου συνδεόταν με την εστία μόλυνσης που εντοπίστηκε στα μέσα του Αυγούστου στο Οκλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr