Θέλω να σταθώ στη δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως την άποψή του ότι ο μη εμβολιασμός είναι αμαρτία. Δηλαδή όποιος δεν εμβολιάζεται είναι αμαρτωλός και δικαιολόγησε την άποψή του ως εξής: «Κάθε τι το οποίο έχει να κάνει με ικανοποίηση του ατομισμού μας και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο ή την καταστροφή του συνανθρώπου μας είναι αμαρτία», για την Εκκλησία.

«Υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία, από το να προκαλούμε θάνατο στον συνάνθρωπο;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ζήτησε να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός, λέγοντας πως η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Ζήτησε επίσης «να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς, αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους», καθώς «μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένας τείχος».

Όταν ρωτήθηκε πόσοι ιερωμένοι υπάρχουν στη Μητρόπολή του απάντησε πως υπάρχουν συνολικά 260. Πόσοι όμως απ΄αυτούς δεν είναι εμβολιασμένοι; Μόνον οι πέντε, οι οποίοι βεβαίως κινδυνεύουν να μην μετέχουν σε καθήκοντα που έρχονται σε επαφή σε κόσμο. Για έναν ιερέα αυτό σημαίνει ότι εισέρχεται αυτομάτως σε αργία, αφού δεν θα μπορεί να λειτουργεί (επειδή υπάρχει κόσμος), δεν θα μπορεί να κοινωνεί, ή να εξομολογεί. Ο Μητροπολίτης πάντως είπε ακόμα πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αποκλείσει από τους ναούς τους μη εμβολιασμένους πιστούς.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr