Περιορισμένες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων (με εξαίρεση την ιταλική) καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς τις μετοχές.

Γενικότερα στην ευρωζώνη το κλίμα φαίνεται να βελτιώνεται καθώς διαφαίνεται η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ (Κριστίν Λαγκάρντ) εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα κορυφωθεί το καλοκαίρι του 2021, στη χθεσινή συνέντευξή της.

Αυξήθηκε η απόδοση του 10ετούς

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,76%, του 5ετούς στο 0,04% από 0,036% ενώ του 15ετους διατηρήθηκε στο 0,98%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 156 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 85 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,76% από 0,75% έναντι -0,43% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,19%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2048 από 1,2040 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται αυτή την εβδομάδα στην ομιλία του προέδρου της Fed (10/2), στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ (12/2).

Στη Γερουσία υπερψηφίστηκε την Παρασκευή (51-50) τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στο Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης με απλή πλειοψηφία, επομένως δεν θα χρειασθεί η συναίνεση των Ρεπουμπλικανών.

Η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (J. Yellen) ανέφερε ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης η οικονομία θα επιστρέψει σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης το 2022.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2025 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr