Σε συνεχείς κινήσεις θωράκισης των νησιών προχωράει το «Πεντάγωνο», καθώς η Αγκυρα επιμένει σε ασκήσεις με αποβατικά σενάρια, ενώ προ ημερών αποκαλύφθηκε ακόμη και σχέδιο τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα. Χθες εξάλλου οι Τούρκοι επέστρεψαν στην πρακτική των επικίνδυνων υπερπτήσεων, καθώς τουρκικά F-16 πέταξαν οκτώ φορές πάνω από ελληνικά νησιά.

Και βέβαια σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η πρόσφατη απειλή των Τούρκων για έρευνες δίπλα σε ελληνικά νησιά. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επιτελείς του «Πενταγώνου»  μελετούν ακόμη πιο ενδελεχώς το σχέδιο για να γίνουν απόρθητα «φρούρια» τα ελληνικά νησιά έναντι οποιασδήποτε τουρκικής απειλής.

Με τους Τούρκους να κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους, το σχέδιο είναι πρόδηλο ότι αναπροσαρμόζεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο ότι το τουρκικό υπουργείο Αμυνας την περασμένη Κυριακή επέλεξε να «διαφημίσει» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό την αποβατική άσκηση του τουρκικού ναυτικού σε ακτές του Αιγαίου. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι εκπαιδεύονται για ένα σενάριο απόβασής τους σε ελληνικά νησιά.

-Πώς θα συνδράμουν στη θωράκιση των νησιών τα δύο UAV’s Heron που αποκτήθηκαν από το Ισραήλ με leasing για 3 χρόνια

-Σε ποια νησιά θα δημιουργηθούν λόχοι των OH-58D Kiowa Warrior που απέκτησε πρόσφατα ο ελληνικός στρατός

-Πόσο επηρεάζουν τον συσχετισμό δυνάμεων τα 1.200 τεθωρακισμένα Μ1117 που έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ ως πλεονάζοντα. Γιατί θεωρούνται ιδανικά για το ανάγλυφο των νησιών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Πηγή: in.gr