Η οικογένεια του Πελέ ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σoρός του «βασιλιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός άσος.

Ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10»

Από την ώρα που γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του Πελέ, χιλιάδες φίλοι της Σάντος άρχισαν να συρρέουν στην ιστορική έδρα της ομάδας τους για ν’ αποτίνουν φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο που «έφυγε» από τη ζωή χθες Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών.

Η Σάντος μάλιστα έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες εργασίες στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να γίνει προσκύνημα, χωρίς να δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Πελέ σκοπεύει να ζητήσει επίσημα από τη διοίκηση της Σάντος ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10» από την ομάδα στη μνήμη του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η Βραζιλία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ογκος στο παχύ έντερο

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας στις 15.27 ώρα Βραζιλίας στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν, όπου εισήχθη πριν ακριβώς ένα μήνα μ’ αναπνευστικά προβλήματα και πρήξιμο σ’ όλο του το σώμα.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκε όγκος στο παχύ έντερο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε επαναλαμβανόμενες χημειοθεραπείες. Στις αρχές του 2022 εντοπίστηκαν μεταστάσεις στο έντερο, τον πνεύμονα και το ήπαρ.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως υπάρχει «εξέλιξη της ογκολογικής νόσου» και χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα σχετικά με τη νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Πηγή: in.gr