Ο Πελέ είχε εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, του «ανταγωνιστή» του για τον τίτλο του «μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών».

«Σίγουρα μια μέρα θα κλωτσήσουμε μαζί μια μπάλα στον ουρανό», ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του το οποίο μεταβιβάστηκε στο Reuters μέσω εκπροσώπου του όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Μαραντόνα.

Αυτή τη δήλωση θυμήθηκαν πολλοί σήμερα λέγοντας  ότι σήμερα είναι αυτή η ημέρα για την οποία είχε μιλήσει τότε ο μεγάλος Πελέ.

Ο 82χρονος θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Ο Πελέ πάλεψε γενναία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πιο δύσκολου αγώνα και ένα είναι το σίγουρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ίδιο χωρίς τον «βασιλιά».

Σε λαϊκό προσκύνημα

Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας πως θα τα καταφέρει, αλλά τούτη τη φορά νικήθηκε.

Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βίλα Μπελμίρο, το γήπεδο της Σάντος στο οποίο μεγαλούργησε για 18 χρόνια. Θα ταφεί στο Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, στο Σάντος, όπου ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου είχε δεσμεύσει χώρο από το 2003.

Πηγή: in.gr