«Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αφορά τις φορολογικές παρεμβάσεις και μειώσεις φόρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο μόνος αντίπαλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τα προβλήματα της χώρας.

«Ποτέ καμία αύξηση φόρου δεν θα δείτε, και από αυτή την κυβέρνηση και από αυτή την τετραετία», υποστήριξε μιλώντας στο «Κανάλι 1-Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά».

Και προσέθεσε πως «θα έχουμε, όπως έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά, μόνο μειώσεις φόρων και σταδιακά, με βάση και την πορεία της οικονομίας, θα αυξάνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω ότι θα τον πετύχουμε για ακόμη μια τετραετία».

«Οι νέοι δεν είναι μόνο χειροκροτητές»

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχαρίστησε «τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων», όπως είπε, «για την πολύ μεγάλη τιμή που μου κάνει μετά την πρότασή του για να εκλεγώ γραμματέας του κόμματος, τώρα να εκπροσωπώ την κυβέρνηση» και έστειλε μήνυμα στους νέους λέγοντας ότι «στο πρόσωπό μου θεωρώ ότι επιβραβεύεται και μια συνολική προσπάθεια πολλών νέων ανθρώπων στη ΝΔ και περνάει κι ένα μήνυμα: Ότι οι νέοι δεν είναι μόνο χειροκροτητές».

Σημείωσε, μάλιστα, πως δεν είναι εκείνος το μοναδικό παράδειγμα: «Είναι και πολύ άξιοι συνάδελφοι στην συβέρνηση, είναι πολύ άξιοι νέοι βουλευτές και σε άλλα κόμματα που έχουν καταφέρει κι έχουν εκλεγεί, έχουν κάνει τον αγώνα τους. Πρέπει η νέα γενιά να βγει μπροστά, όχι, όμως, μόνο για το γεγονός ότι είμαστε νέοι. Η νεότητα από μόνη της δεν λέει τίποτα. Η νεότητα, σε συνδυασμό με νέες ιδέες, με νέο τρόπο σκέψης, πιο γρήγορο, σε συνδυασμό με τα έμπειρα στελέχη, μπορούν να πετύχουν πολλά στη χώρα μας».

Προσέθεσε είναι μια τεράστια ευθύνη για εκείνον η νέα του θέση, τονίζοντας πως θέλει όσο μπορεί, να εκπροσωπεί μία κυβέρνηση, «η οποία θέλει να πάει την Ελλάδα μπροστά, να κάνει ακόμη καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών».

«Έχουμε χρέος να λέμε την αλήθεια»

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στο ρόλο του, επισήμανε ότι πρέπει να δίνονται οι σωστές απαντήσεις όσο πιο γρήγορα στους πολίτες για να έχουν σωστή ενημέρωση.

Και προσέθεσε πως «σε μία χώρα η οποία, όπως και παγκόσμια, αλλά κυρίως η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα fake news, πολλές φορές κάποιοι έβλαψαν και την εικόνα της στο εξωτερικό. Προσπάθησαν να βλάψουν τη χώρα μας με βάση τα διεθνή συμφέροντα στο εξωτερικό, με τα fake news. Έχουμε τεράστιο καθήκον να μιλάμε, να λέμε την αλήθεια, να επικοινωνούμε το κυβερνητικό έργο, να ενημερωνόμαστε για τα παράπονα των πολιτών και να έχουμε συνεχώς την αληθινή εικόνα της κοινωνίας: Τι θέλει ο κόσμος; Τι ζητάει ο κόσμος; Ποια είναι τα προβλήματά του; Αντίπαλος αυτής της κυβέρνησης, όπως πολύ σωστά έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τα προβλήματα και μόνο».

«Ο Τσίπρας παραιτήθηκε την ημέρα που είχε αναγγείλει το κλείσιμο των τραπεζών»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι σέβεται απολύτως τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας με νόημα ότι «μία αντίστοιχη κίνηση στα της Νέας Δημοκρατίας θα είχε γίνει την επομένη μιας εκλογικής ήττας ενός απερχόμενου πρωθυπουργού, αλλά δημοκρατία έχουμε και ο καθένας κάνει τις επιλογές που ο ίδιος θεωρεί σωστές».

«Δεν μου αρέσει ούτε να υπάρχει σφοδρή αντιπαράθεση με έναν άνθρωπο ο οποίος αποχωρεί, όπως αποχωρεί, και κρίνεται από την Ιστορία  για όλα όσα έκανε», είπε και προσέθεσε πως η παραίτηση Τσίπρα «έχει και μια σημειολογία ότι συνέβη την ημέρα που είχε αναγγείλει το κλείσιμο των τραπεζών».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι, εγώ θα έλεγα» και εξήγησε: ΅«Όχι τόσο – σε καμία περίπτωση – για λόγους εκδικητικούς, αλλά ως μία μνήμη, η οποία θα βρίσκεται εδώ για να μην επαναληφθεί, πρώτον, η ανέξοδη πολιτική των κούφιων υποσχέσεων, που να καταλήγει στο να μας φορτώνονται άπειρα δισεκατομμύρια, πολλά δισεκατομμύρια, πάνω από 100 δισεκατομμύρια, να υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία για πολλά χρόνια. Αντί να γίνονται όλα όσα γίνονται, να γίνονται τα αντίθετα. Δηλαδή, εκεί που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, να τον αυξάνει. Άρα, ουσιαστικά, να μην επαναληφθεί ξανά όλο  αυτό ‘δώσε και σε μένα’, που στη συνέχεια είχε καταστροφικές συνέπειες. Το δεύτερο, μαζί με όλο αυτό, να φύγει μαζί και η τοξικότητα, η οποία, δυστυχώς, δεν καταδικάστηκε  ποτέ από τον κ. Τσίπρα».

«Η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση»

Σε κάθε περίπτωση, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως όλα τα κόμματα πρέπει να πάνε μπροστά «με προγραμματικό λόγο, με αντιπαραθέσεις, πολλές φορές και έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις», γιατί το χρειάζεται η δημοκρατία, σημειώνοντας πως «και η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση».

Αναφορικά με το κυβερνητικό έργο και την απήχηση που έχει στον κόσμο , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πολίτες μάς κρίνουν για το πόσες και πόσο πειστικές στην πράξη απαντήσεις δίνουμε στα προβλήματά τους, πρώτον. Και δεύτερον, κατά πόσο η πολιτική μας οδηγεί στο να ισχυροποιείται η χώρα. Γιατί είναι και η καθημερινότητα, αλλά είναι και γενικότερα το πόσο ισχυροποιείται η χώρα».

Και προσέθεσε: «Οικονομικά, στην εξωτερική της πολιτική, στη θωράκισή της, στις μεγάλες ανάγκες. Αυτά είναι τα ερωτήματα. Οπότε, ξέρετε, είναι σημαντικές οι εξελίξεις σε οποιοδήποτε κόμμα και ειδικά στο δεύτερο τη τάξει κοινοβουλευτικό κόμμα, όσο και αν αποδυναμώθηκε εκλογικά, αλλά για εμάς αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και ταυτόχρονα, να απαντάμε και στις ανάγκες της κάθε ημέρας».

«Οι πολίτες μάς είπαν, βάλτε τέλος στην τοξικότητα»

Παράλληλα, σημείωσε πως «το μήνυμα των εκλογών σίγουρα ήταν πάμε πιο σταθερά, πιο τολμηρά, πιο μπροστά, σίγουρα ακόμα πιο μεταρρυθμιστικά, να συνεχιστούν αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη τετραετία και να γίνουν και άλλα πολλά περισσότερα».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι πλέον οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ακόμη μεγαλύτερες τώρα, τονίζοντας πως «όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη και λιγότερη η πίστωση χρόνου. Αλλά πέραν των βασικών μηνυμάτων, υπήρχε και ένα άλλο μήνυμα που το ερμηνεύουμε εμείς έτσι.

»’Βάλτε τέλος, γιατί εσείς μπορείτε να το κάνετε’ – αυτό μας είπαν οι πολίτες – ‘στην τοξικότητα’. Πώς να βάλεις τέλος στην τοξικότητα; Με ακόμα πιο γρήγορες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που είδαμε την προηγούμενη τετραετία, που να μην δίνουν καν το περιθώριο σε ανθρώπους οι οποίοι επενδύουν στη μη κανονικότητα – η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά, ήταν μια φράση που αποτύπωνε τα προηγούμενα χρόνια – να έχουν ακροατήριο, με τις πολιτικές σου, με τη θετική σου στάση. Αυτό νομίζω είναι το μεγάλο μας καθήκον.

»Και είναι προσωπικά, ένα προσωπικό στοίχημα, το πρώτο ίσως και το μεγαλύτερο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θέλει να συνεχίσει να ενώνει τους Έλληνες. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα μας ψηφίζουν προφανώς όλοι. Όλοι οι πολίτες θέλουν μία κυβέρνηση όπως η κυβέρνηση αυτή, η οποία να ενώνει και να λύνει προβλήματα», ανέφερε καταληκτικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Πηγή: in.gr