Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται το μόλις 6 ημερών μωράκι που νοσεί με κοροναϊό στην Πάτρα. Το βρέφος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το νεογέννητο είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται στενά από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου.

Πώς κόλλησε

Το μωράκι κόλλησε κοροναϊό από τη μητέρα του, που είναι θετική, με την ίδια να έχει ήπια συμπτώματα και να έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε αρνητικό μοριακό τεστ, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Η μητέρα υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ, οπότε διαπιστώθηκε ότι και αυτή έχει κολλήσει. Οι γιατροί του βρέφους είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση της υγείας του θα έχει αίσια έκβαση.

Άλλα δύο μωράκια ίσως έχουν κοροναϊό

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται άλλα δύο νεογέννητα, τα οποία εξετάζονται ως ύποπτα, αφού οι μητέρες τους είναι θετικές στον κοροναϊό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Πηγή: in.gr