Μια ευαγγελική εκκλησία στην Αργεντινή άνοιξε ξανά τις πύλες της ως μπαρ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο» στις θρησκευτικές τελετές που παραμένει σε ισχύ, παρά τη σταδιακή άρση των περιορισμών σε άλλες δραστηριότητες της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής.

Μέσα στην εκκλησία τοποθετήθηκαν τραπέζια, ενώ οι πάστορες ντύθηκαν σερβιτόροι μεταφέροντας στους δίσκους τους… τη βίβλο θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στηλιτεύσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: «Η μικρή μας πριγκίπισσα» – Τα «Χρόνια Πολλά» του Χαρδαλιά στην κόρη του

«Είμαστε εδώ σήμερα, ντυμένοι έτσι, μεταφέροντας δίσκο, γιατί φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος να υπηρετήσουμε το λόγο του θεού» τόνισε στον Guardian ο πάστορας Daniel Cattaneo, ενώ άνοιγε το «μπαρ των πιστών», στην ευαγγελική εκκλησία του Σαν Λορέντζο.

«Θέλουμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα εξασκώντας την πίστη μας» δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Τα μπαρ μπορούν να ανοίξουν, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν, γιατί υπάρχει διάκριση εις βάρος μας;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Παρότι ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στο Μπουένος Άιρες και τις γύρω από την πρωτεύουσα περιοχές, το υπόλοιπο της χώρας παραμένει σχετικά ανεπηρέαστο από τη νόσο Covid-19.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Σοκ με θάνατο βρέφους στη Λαμία – Κοιμόταν στο αμάξι πριν ξεψυχήσει

Πηγή: in.gr