Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) ανακοίνωσε ότι η Λάτσιο, ο πρόεδρός της, Κλαούντιο Λοτίτο, και οι γιατροί του συλλόγου, Ίβο Ποουλτσίνι και Φάμπιο Ρόντια, παραπέμφθηκαν στο εθνικό ομοσπονδιακό δικαστήριο, μετά από έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου COVID-19.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου για πιθανές παραβιάσεις των πρωτοκόλλων σχετικά με τη δοκιμή COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό επιθεωρήθηκε το προπονητικό κέντρο του συλλόγου και κατασχέθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο Λοτίτο κατηγορείται ότι «απέτυχε να επιβάλει ή δεν παρακολούθησε τη συμμόρφωση με τους κανόνες για τους υγειονομικούς ελέγχους και τις απαραίτητες ανακοινώσεις στις αρμόδιες τοπικές υγειονομικές αρχές».

Ο κατάλογος των παραβιάσεων περιλαμβάνει την αποτυχία άμεσης αναφοράς θετικών περιπτώσεων στην τοπική υγειονομική αρχή, την αποτυχία να σταματήσουν τρεις παίκτες να ακολουθήσουν την προπόνηση μετά από θετικά κρούσματα και δύο φορές να μην επιβάλουν υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης 10 ημερών σε έναν ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ένα παιχνίδι της Serie A.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr