Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο δρόμος της επανεκκίνησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος σε εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας και συνομιλεί με τους: Δημήτρη Αυγητίδη, Αιμιλία Αυγουλέα, Λούκα Κατσέλη, Γιώργο Καββαθά, Κώστα Μίχαλο και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Τρεις πυλώνες

Το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει τρεις πυλώνες:

– Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς τις τράπεζες.

– Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

1. Χρεος πανδημίας: Για τα «κορονοχρέη» προβλέπεται διαγραφή διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών έως και 60% και αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις, με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο.

2. Ενίσχυση Επιχειρήσεων: Μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για ένα χρονικό διάστημα.

3. Μόνιμο Πλαίσιο Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους: προβλέπει την κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Νόμου και νέο πλαίσιο με επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας. ( Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον πτωχευτικό νόμο)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr