Την πεποίθηση ότι το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί, εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού, που ισχύουν από το Σάββατο, υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Ο ίδιος σημείωσε, στον ΑΝΤ1, ότι και αυτή την φορά, «αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα» καλώντας όλους να τα τηρήσουν γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Γιατί εξαιρέθηκαν τα ΜΜΜ

Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε,  ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τα νέα μέτρα τα ΜΜΜ, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εκεί, έλεγχος rapid test, πρόσθεσε όμως ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.

Πηγή: in.gr