Την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα μέσα στο σχολείο σχολίασε στο MEGA η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, την οποία είδαμε σήμερα στο πλάι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου, μιλώντας στα MEGA Γεγονότα και τη Ράνια Τζίμα, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί ανασφάλεια το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

«Θα έπρεπε αντιθέτως να δημιουργεί ασφάλεια το γεγονός ότι έχουμε στο νου μας την ασφαλή έναρξη του σχολείου» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, τονίζοντας πως η αρμόδια επιτροπή εξετάζει καθημερινά τα δεδομένα με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των παιδιών.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας από μικρά παιδιά, η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως τα ζητήματα με τις μάσκες στα παιδιά είναι δύο: «Πρώτον, αν είναι ασφαλές να φορούν τα παιδιά μάσκα και δεύτερον, αν είναι ικανά να τη χρησιμοποιήσουν».

«Στο πρώτο είμαστε κάθετοι ότι είναι ασφαλές για παιδιά πάνω από 2 ετών, ενώ για το δεύτερο παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση που θα γίνει στα παιδιά» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως η πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η 7η Σεπτεμβρίου, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αρμόδιες επιτροπές λοιμωξιολόγων εργάζονται προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός κρουσμάτων που αν ξεπεραστεί, θα κριθεί αναγκαία η αλλαγή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr