Είναι μια μάχη που θα κρίνει το «από εδώ και πέρα» της σεζόν. Αν δηλαδή θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βάλει ανταγωνισμό στον Ολυμπιακό, μειώνοντας την απόσταση στους έξι βαθμούς. Και με δεδομένο πως εκτός από τα έξι ματς που θα απομένουν, θα υπάρχει και η διαδικασία των πλέι-οφ, κανείς δε θα μπορεί να διαγράψει τον Δικέφαλο από τη μάχη του τίτλου.

Σε αυτό στοχεύει σήμερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Νίκη με… μισό – μηδέν, ώστε να μείνει ζωντανή.

Κι από την άλλη; Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ακόμα και με την ισοπαλία αν φύγει από την Τούμπα θα έχει πάρει αυτό που θέλει. Θα έχει διατηρήσει δηλαδή μια απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Αν φύγει με τη νίκη, τότε… πιάστε τον.

Είναι συγκεκριμένα τα «όπλα» των δύο ομάδων. Ατομικά και ομαδικά. Γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου τους. Και είναι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει έως εδώ στο πρωτάθλημα δύο ξεχωριστές κορυφές.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός εκείνη της άμυνας. Παρ’ όλο που είχαμε… μάθει τον Λουτσέσκου να βάζει πάνω απ’ όλα την αμυντική λειτουργία των ομάδων των οποίων ηγείται, φέτος ο δικός του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Τα 40 γκολ σε 18 παιχνίδια συνιστούν την καλύτερη επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος. Ακολουθεί με 32 η ΑΕΚ. Και με 30 ο Ολυμπιακός.

Κι από την άλλη πλευρά, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Μοιάζει με… κάστρο. Με δύσβατο μονοπάτι για κάθε αντίπαλο. Μόλις εννιά γκολ παθητικό σε 18 παιχνίδια. Παναθηναϊκός και Αστέρας ακολουθούν με 15, 18 γκολ έχει δεχτεί η ΑΕΚ, 20 ο ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα λοιπόν απόψε στην Τούμπα. Σε ένα ντέρμπι πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά με το γόητρο και το κίνητρο πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Πηγή: in.gr