Για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να προχωρήσει ενεργά στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού αν αρθούν οι συγκεκριμένες πατέντες μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τρύφων, το θέμα που έχει προκύψει δεν αφορά βραχυπρόθεσμα την Ευρώπη, αλλά τις τρίτες χώρες, όπως η Ινδία και η Ν. Αφρική που μπορεί να βρουν πιο γρήγορα λύση.

«Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε πολύ μεγάλη φαρμακευτική παραγωγίκή βάση, όμως δεν έχουμε μονάδα παραγωγής εμβολίων» σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, υπογραμμίζοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται 12 – 16 μήνες εργασιών. «Και να σπάσει η πατέντα, πρέπει να γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας» τόνισε.

«Τα εμβόλια χρειάζονται μονοθεματικά εργοστάσια, οπότε αν κάνει κάποιος τέτοιο εργοστάσιο θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει μόνο για ένα εμβόλιο και θα πρέπει να έχει αγοραστή που θα είναι προκαθορισμένος» συμπλήρωσε ο κ. Τρύφων, εξηγώντας πως αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό απαιτούνται κάθε χρόνο, θα μπορούσε να συμβεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr