Πανελλαδική πανεργατική απεργία προκήρυξαν για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η απόφαση για απεργία ελήφθη ομόφωνα κατά το 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο ψήφισμά της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι λέει «όχι στην ατιμωρησία» και αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Σημειώνεται ότι ανάλογη απεργία –χωρίς τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, κηρύχθηκε και την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου. Στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολυπληθής. Πολίτες όλων των ηλικιών βγήκαν στο δρόμο ζητώντας να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πηγή: in.gr